dgz Οκτώβριος 18, 2017 0

Δελτία τύπου 28-12-2009

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκ. 2009 στο Φρούριο η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων παρόντων και εκπροσώπων του Δασαρχείου κ.κ. Καλόγηρου Δημήτριου και Παππά Δημήτριου με τα παρακάτω θέματα:
1)ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού 2009 όπως τον παρουσίασε αναλυτικά ο ταμίας του Συλλόγου κ.Θεμ. Τσόγιας ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Ρουσιαμάνης τόνισε ότι γνώμονας της διοίκησης είναι η διαφάνεια.
2)ΙΔΡΥΣΗ ΕΚΤΡΟΦΕΙΩΝ: Αναλυτικά στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου σχετικά με την ίδρυση εκτροφείων ( πεδινής πέρδικας, φασιανού (κολχικού), λαγού),ενημέρωσε το Σώμα ότι το Δ.Σ βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από Δασαρχείο, την Ομοσπονδία και το τμήμα υγιεινής της Νομαρχίας ώστε όπως χαρακτηριστικά είπε «να κάνουμε πράξη αυτό που ήταν προεκλογική δέσμευση».Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ίδρυση εκτροφείων προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καταρχήν απόφαση για την υλοποίηση της θα απαιτηθή η εκπόνηση μελετών με στόχο να εμπλουτισθούν οι βιότοποι με πιστοποιημένα θηράματα από τα πανεπιστήμια Θεσ/νίκης και Θεσσαλίας.
3)ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΥ: Η ίδρυση των εκτροφείων θα γίνει σε δασικές ή δημοτικές εκτάσεις που θα παραχωρηθούν καθώς και σε αγροτεμάχια που θα αγοράσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος.
4)ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: Προς έγκριση τέθηκε το θέμα η αγορά νέου ακινήτου, ο χώρος του οποίου θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την στέγαση των γραφείων αλλά και για ένα χώρο συνάντησης των μελών. Προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα οι κυνηγοί εξαιτίας του γεγονότος ότι τα γραφεία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, θα αναζητηθεί ακίνητο στην περιοχή των Ζαβλανίων όπου θα ανεργηθεί και το νέο διοικητήριο της Νομαρχίας.
Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση. Επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν προς συζήτηση και ψηφίστηκαν ομόφωνα: α) αλλαγή των καταστατικών των κυνηγετικών συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας έχοντας ως στόχο να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, β) η ένταξη της κλοπής σκύλων στον νόμο περί ζωοκλοπής, γ) η πρόσληψη προσωπικού στα δασαρχεία και δ) η διοργάνωση αγώνων για σκύλους ιχνηλάτες.
Σκοπός είναι να υπάρξη δέσμευση της συνέλευσης για την προώθησή τους στο αρμόδιο Υπουργείο.
Από το Δ.Σ

Tags: